Извънредно! Рашков за Борисов: С пари от „Хемус“ ли напълни чекмеджетата?

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков даде пресконференция по повод разкритите схеми за огромни злоупотреби при изграждането на магистрала „Хемус“.

„Сега ги няма авторите на това, което се е случвало, изпокрили са се. Току-що получихме информация, че някои от тези, подобни на превеждащия по 21 млн. лева в ОАЕ, планират да направят среща в Гърция тези дни, оттам да критикуват служебното правителство и да организират в близките дни протест с тежките машини в центъра на София, вероятмно за да доунищожат настилката там. Това е върхът на наглостта. Разбра се какви огромни бюджетни средства на българския данъклъпоплатец са преминали в техни ръце, без да се знае къде се намират тези средства в момента. Това не са средства на Бойко Борисов и неговото правителство, а на българския данъкоплатец. Стана ясно в какви ръце са отишли и каква е схемата. Как са разходвани обаче, не е ясно. Във всички случаи не за магистрала „Хемус“ – по някои от лотовете от година няма почти никаква дейност“, заяви Рашков.

„Ние ще продължим в този дух, ще продължим да изследваме какво се случило и с останалите части на магистрала Хемус“, добави той.

„Обществото трябва да знае, че в област Търговище около 600 метра от магистралата се е срутила. В момента тази насипна част от магистралата се изгребва от тежки машини. Преди време Борисов направи обичайна инспекция с рекламна цел на тази отсечка. Точно този участък, посетен от Борисов, сега се е срутил. Тази порочна процедура, която измисли правителството на Борисов – ин хаус строителство на магистрала пълна безотговорност. Пита се сега кой ще плати ремонта на строителство от на магистрала Хемус в тази отсечка. Задайте въпроса на Борисов, не го щадете. Кой ще плати и коя е отговорната фирма, изграждала този участък? Няма ли пак да го плати българският данъкоплатец, тъй като той не знае кой изгражда магистралата. Строител под прикритие изгражда магистралата, не знаем кой е отговорен за качеството. Няма явен строител, който да е поел ангажименти за качеството. Това е правителството на Борисов. Целта очевидно е било тази схема. Като обществото трябва да си поставим въпросите кой създаде тази схема, която е равнозначна на ин хаус процедура. Очевидно основната цел е да изтекат бюджетните средства към определени фирми“, коментира вътрешният министър.

„Питайте го Борисов какво ще каже сега, къде са тези пари, той имал ли е някакво участие в тази схема, знаел ли е за нея все пак. Инспектирал ли е отсечките или е ходил да си прави личен пиар по повод изборите? И това е в изключително тежък за България период, COVID криза, когато са необходими много средства, за да се запазят здравето и животът на българите. Борисов трябва да бъде попитан вярно ли е, че значителен процент от отпусканите пари към тези фирми, са се върнали някъде обратно. Иначе няма как да се напълнят чекмеджета. Борисов да обясни той къде е в тази схема и дали от нея не са се напълнили чекмеджетата му. Ние нямаме друг министър-председател, сниман с пълни чекмеджета. Той се казва Бойко Борисов, той така и ще остане в историята. Трябва да се даде отговор и на въпроса къде са били вътрешните министри от времето на Борисов – Валентин Радев, Младен Маринов, Христо Терзийски. Къде е бил предишният диреклро на ДАНС Димитър Георгиев? Може би е ходил да прочиства природата от окуцели глигани. Това е времето на Борисов, обгърнато в мъгла, за да не се разбере какъв грабеж се е извършвал“, подчерта Бойко Рашков.

По думите му прокуратурата си е затваряла очите за злоупотребите. Българската прокуратура очевидно нямам никакво намерение да разследва представители на бившите управляващи, на правителството на Борисов, заяви Рашков.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар