Путин

Извънредно! Русия предупреди Германия да не използва руски активи за възстановяването на Украйна

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Председателят на долната камара на руския парламент Вячеслав Володин заплаши днес, че страната му ще конфискува германска собственост, ако Германия използва руски активи за възстановяването на Украйна, предаде ДПА.

„В момента, когато това решение бъде взето, ние ще имаме право на подобни действия по отношение на имуществото на Германия и други държави“, написа Володин в „Teлеграм“, предаде БТА.

Германски компании имаха големи преки инвестиции в Русия преди нейната инвазия в Украйна.

Володин обвини Германия и Франция за започването на войната, като обвини тогавашните лидери на Германия и Франция, Ангела Меркел и Франсоа Оланд, че са подписали Минското споразумение от 2015 г., за да заблудят Русия и международната общност.

Споразумението, известно като Минск 2, предвиждаше прекратяване на огъня, изтегляне на тежките оръжия и промени в украинската конституция.

Европейските сили никога не са имали намерение договорът да бъде изпълнено, увери днес председателят на Държавната дума.

„Германското правителство сега реши да прехвърли върху нашата страна проблемите, които създадоха неговите предшественици“, написа той.

Русия забрани на западните компании да продават без специално разрешение активи, блокирани в страната, след като те се изтеглиха в отговор на започналата през февруари инвазия в Украйна.

От известно време в Германия и други страни се обсъжда възможността за използване на руски активи за възстановяването на Украйна.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар