Война

Извънредно! Руската армия започва голямо настъпление в Запорожие!

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Руските военни са успели да овладеят селището Дорожнянка в района на Запорожие. Информация по този въпрос беше оповестена от руското военно ведомство. Село Дорожнянка се намира само на 6 километра от град Гуляйполе, което отваря възможността за започване на офанзива, която да е мощна и голяма.

 

Доскоро Дорожнянка беше в т.нар. „сива зона“, но вероятно поради засилването на настъпателните операции, украинските войски са били принудени да се оттеглят към други линии на отбрана, вероятно към град Гуляйполе. И понеже явно няма да могат да го задържат, ще се случи неизбежното.

Напредването в това направление позволява на руските войски изравняване на фронтовата линия, откъдето може да се организира настъпление както в северно, така и в западно направление, включително Запорожие.

Все още не са обявени подробности по тази тема от Министерството на отбраната на Руската федерация, но предвид факта, че въоръжените сили на Украйна започнаха да отстъпват в посока Запорожие, това очевидно създава възможност за мащабна офанзива от страна на руската армия.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар