Ген. Конашенков

Извънредно! Руската армия унищожи цяла батарея американски гаубици!

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Руската армия в рамките на продължаващата специална военна операция нанася удари по военни обекти на територията на Украйна. Оперативно-тактическата и армейската авиация, ракетните войски и артилерията са поразили жива сила и военна техника на Въоръжените сили на Украйна (ВСЕ) в 367 района.

За последното денонощие са ликвидирани над 620 националисти, 19 танка и други бойни бронирани машини, както и 17 специални автомобила.

Говорителят на руското министерство на отбраната ген.-лейт. Игор Конашенков добави, че са унищожени още пет склада за боеприпаси, артилерийско въоръжение и други материали на територията на ЛНР и град Николаев. Поразени са също така артилерийски и минометни подразделения в 62 района, в това число артилерийска батарея американски гаубици М777 в района на Олешка в Харковска област.

Конашенков добави, че в района на Горски и Золотое в Донбас напълно е обкръжена групировка украински войски. В обсада са попаднали няколко военни формирования, включително бригадна артилерийска група, нацистки група от „Десен сектор“ и отряд чуждестранни наемници.

Като цяло са обградени до 2000 души – около 1800 военнослужещи, 120 нацисти от „Десен сектор“, до 80 чуждестранни наемници. В чувала са попаднали още над 40 бронирани машини и около 80 оръдия и миномети, изброи Конашенков.

Говоритулят на руското МО отбеляза, че „според признанията на предали се украински бойци обкръжената групировка е изтощена, комплектовката на бойните подразделения е под 40%, липсва връзка с командването, а снабдяването с оръжие, боеприпаси, гориво и други средства е напълно прекратено“.

Украинските сили търпят сериозни загуби и на други направления. При ракетни удари на Въздушно-космическите сили на Русия по три пункта на дислокация в Николаевска и Харковска области са ликвидирани над 200 чуждестранни наемници и до 100 украински националисти.

Брегови ракетен комплекс „Бастион“ е нанесъл удар по ЗРК С-300 в района на Одеса. Целта е унищожена.

За последното денонощие руските сили за противовъздушна отбрана са свалили 2 самолета Су-25, 5 украински дрона, както и 5 тактически ракети „Точка-У“.

От началото на специалната военна операция общо са унищожени – 213 самолета, 132 вертолета, 1334 дрона, 350 зенитни ракетни комплекса, 3769 танка и други бойни бронирани машини, 659 бойни машини за реактивен залпов огън, 3002 оръдия на полевата артилерия и миномети, както и 3835 единици специална военна автомобилна техника.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар