ИЗВЪНРЕДНО! Секс скандал с омбудсмана на Украйна, уволниха я!

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Депутатите на Върховната Рада на Украйна уволниха омбудсмана на страната Людмила Денисова заради куп безумни фалшификати, свързани с „изнасилване на украински деца от руски военни“. Новината съобщи депутатът от пропрезидентската партия „Слуга на народа“ Павел Фролов.

Той уточни, че решението за освобождаването й е взето единодушно.

На заседанието са присъствали председателят на Радата Руслан Стефанчук и вицепремиерът на Украйна Ирина Верещук.

„Неразбираемата концентрация на медийната работа на омбудсмана върху множество подробности за „сексуални престъпления, извършени по противоестествен начин“, които тя не можа да потвърди с доказателства, само вреди на Украйна“, подчерта депутатът.

Фролов добави, че Денисова не е изпълнявала преките си задължения: организиране на хуманитарни коридори и обмен на пленници, намирайки се през повечето време в „Давос, Виена, Варшава и други топли и спокойни места на Западна Европа“.

Депутатът и член на комисията по правна политика на Върховната Рада Денис Маслов пък обясни, че в канцеларията на омбудсмана са постъпили множество жалби и оплаквания.

„На първо място, длъжността на омбудсмана предвижда гарантиране на човешките права и свободи, а това е много деликатна работа с много национални и международни органи. В този случай  в социалните мрежи и по телевизията попадна доста деликатна информация, което не само не помага при решаването на проблеми, но и вреди на интересите на хората и страната като цяло.

Струва си да си припомним случая, когато в социалните мрежи бе съобщено, че в Херсонска област 57 украински сирачета се крият в църкви. Тази информация веднага беше използвана от руските специални служби и тези деца бяха отведени бързо на руска територия.

Второ, от много колеги в парламента чух оплаквания относно комуникацията с кабинета на омбудсмана. Имаме оплаквания и от ветерани, участвали в контратерористични операции”, сподели той, цитиран от УНИАН.

Маслов опроверга информацията относно потенциалните кандидати за позицията.

Денисова беше на поста от 15 март 2018 г. Преди това тя беше министър на социалната политика в кабинетите на премиерите Юлия Тимошенко и Арсений Яценюк.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар