Извънредно! Сенатът на САЩ поиска директорът на МВФ Сталинка да бъде привлечена към отговорност

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В Сената на Съединените щати бе поискано управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева да бъде привлечена към отговорност поради скандала, свързан с разследването на Световната банка за завишените показатели на Китай в рейтинга Doing Business, предаде Reuters, позовавайки се на пресслужбата на комитета на Сената на САЩ по външни отношения.

„Като се има предвид колко важно е тези данни да бъдат и се считат за безупречни, тези твърдения са дълбоко обезпокоителни. На пръв поглед е трудно да се прецени сериозността на обвиненията, че г-жа Георгиева би застрашила целостта, както на данните, така и на [Световната – Gazeta.Ru] банка, за да угоди на китайското правителство“, се казва в изявление на комитета.

Прочети още:   Световната банка обвини Кристалина Георгиева, че е Китайски агент

По данни на представители на комитета, Георгиева няма доказателства, които да компенсират констатациите на независим одит, проведен от Световната банка.

Скандалът с рейтинга Doing Business е свързан с предполагаемото надценяване на показателите на Китай, което беше направено под натиск от изпълнителния директор на МВФ Кристалина Георгиева и президента на Световната банка Джим Йонг Ким.

По-рано Световната банка обяви за прекратяване публикуването на рейтинга Doing Business.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар