Извънредно! ! Сигнал за пребит арестант вдигна роми в Пловдив на протест

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Незабавна проверка е разпоредена от директора на Областната дирекция на МВР – Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев по сигнал за полицейско насилие в Трето районно управление.

Пострадалият е 24-годишният Борислав Игнатов, който твърди, че е бил жестоко пребит през нощта от двама полицаи в районното, научаваме от Traffic News. Близките му преди минути депозираха жалба в прокуратурата, а пред Трето районно се е събрала голяма тълпа роми от махалата. Игнатов бил задържан след сбиване в Шекера вчера.

Полицейски патрул спрял за проверка близо до махалата 37 – годишен мъж, който бил с криминално досие. В същото време се намесил друг жител на квартала, който счупил стъкло на полицейската патрулка. След това виновникът избягал. По-късно Борислав Игнатов, който бил счупил стъклото, отишъл с родителите си в районното заедно с адвокат и се предал. Наложена му била полицейска мярка задържане за 24 часа.

Днес сутринта обаче адвокатът му Борислав Златанов, който отишъл за разпита пред дознател, го намерил с разбита глава и целия в кръв. Младият мъж твърди, че е пребит от двама униформени в районното. Те са го удряли с палки по главите и го наричали “мръсен циганин”. Близките на арестуваният настояват за незабавни мерки от страна на полицията, в противен случай заплашват със затваряне на улици и бунт. “Какво като сме цигани! Защо трябва да ни бият”, негодуват те.

На място е изпратена линейка, а Игнатов е прегледан от екип на Бърза помощ. Лекарите са установили , че няма проблем да остане в ареста. Предстои да му бъде повдигнато обвинение и наложена 72 часова мярка за неотклонение. В Шекер махала има засилено полицейско присъствие, но на този етап няма данни за напрежение.

“Разпоредил съм незабавна проверка. Ако има служителите, които са превишили правата си, ще последват наказания” , заяви за trafficNews ст. комисар Йордан Рогачев. Пред 3 то районно има около 15 жители на Шекер махала, а преди минути пристигнаха и два буса униформени полицаи.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар