Извънредно! Стотици протестират пред руската църква срещу своеволията на правителството, блокираха жълтите павета

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Стотици столичани се събраха пред Руската църква “Свети Николай Мирликийски Чудотворец” да протестират срещу прогонването свещениците. Хората застанаха пред заключените ѝ порти, запалиха свещи, оставиха цветя и се помолиха пред криптата на храма, където е погребан Св. Серафим. Стар свещеник оправи молитва към Бога за спасение.

“Ще се оставим ли американският посланик да определя вярата на българите. Най-различни организации имат свои сгради. А какво се оказва – затваряме  източноправославен храм”, каза водещата на ПИК TV.

“Руснаците са наши духовни деца. А схемата на ЦРУ  е разделяне. ДАНС ние ги анатемосваме. Анатема на всички сатанисти като Кирил Петков, Асен Василев и американски слуги. Навремето Бжежински каза, че трябва да се справят с православието. Няма как – това е все едно да се изправиш срещу Бог. В момент, в който вземем властта, ние българите, а не сатанистите, ще изгоним всички секти. Те трябва да бъдат забранени, защото разрушават православието”, каза пред нашата камера иподякон Атанас Стефанов.

Пред народа той каза, че това, което се случва, е безпрецедентно. “ДАНС, които са подразделение на ЦРУ, изгониха руски свещеници. Во век и веков ще бъдем заедно. Няма как да ни разделят с нашите духовни деца – украинци и руснаци. Те искат да ни вкарат във война. Трябва да се възпротивим. Не запазим ли православната вяра, България заминава. Ние българите сме силен и могъщ народ. Тези слуги на сатанистите, които са окупирали нашите народни сгради, трябва да ходим и да ги изгоним по най-бързия начин”, призова иподякон Атанас Стефанов. Той каза, че дава ултиматум ДАНС да върнат руски свещеници, независимо дали досегашните, или ще правят нови. “Заедно български и руски свещеници ще отворим този храм. Никой божи храм не може да бъде затворен. Ако до 24 часа не изпълнят, ние, българите, ще се заемем с тази работа. И по най-бързия начин ще доведем руски свещеници”, каза иподякон Атанас Стефанов.

“Това е посегателство срещу православието изяло, не само руското. Какви шпиони, какви пет лева”, каза протестираща пред нашата камера. Според друга мирянка, храмът го затварят тези, които “ни управляват в момента и искат да ни вкарат война с Русия. Може би те си представят да я съборят и да построят хотел на мястото на черквата”.

“Това е срам и позор за българския народ”, обобощи акта на властта мирянка пред храма. “Не идва нов комунизъм, идва демонизъм. Комунизмът е бледо копие на това, което сега става. Да плачем и да се молим Бог да ни прости и руският народ да ни прости”, сподели през сълзи пред камерата ни възмутена столичанка.

“Изгоненият свещеник е посланикът на Руската православна църква. Това, което се направи, е на основата, че ДАНС  така е решило. А ДАНС знаем, че изпълнява нареждания. Денков трябва да бъде съден за държавна измяна”, каза пред журналисти лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов, който дойде на протеста.

На протеста е и Евгени Минчев. “Какво прави един духовен човек, който защитава вярата си. Вие какво мислите – че аз съм ватман, който пие коктейли”, обясни пред камерата ни той.

 

 

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran
Коментари

КоментараThere is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар