Извънредно! Техеран отвърна на Тръмп, като заплаши с нападение Белия дом

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Иран заплаши, че ще нападне Белия дом в отговор на предупреждението на американския президент Доналд Тръмп, че всеки удар по американските интереси в региона ще доведе до масиран отговор.

„Можем да нападнем дори Белия дом, можем да им отговорим на американска земя. Имаме силата и по божията воля ще отговорим в подходящото време“, каза иранският премиер Аболфази Абутораби пред местна агенция.

Той заяви, че „това е обявяване на война, което означава, че ако се колебаеш, губиш“. „Когато някой обявява война, искаш ли да отговориш на куршумите с цветя? Ще те гръмнат в главата“, каза той.

Вчера командирът на революционната гвардия на Иран генерал-майор Хосейн Салами обеща „стратегическо отмъщение, което със сигурност ще сложи край на американското присъствие в региона“.

Американският президент Доналд Тръмп, обаче, заплаши, че ще атакува 52 стратегически цели в Иран в отговор на ударите, които Техеран нанесе на американските интереси в Иран.

Преди това пък Иран развя червено знаме, символ на отмъщение, и заяви, че е определил 35 цели, по които да нанесе удари.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар