ИЗВЪНРЕДНО! Тръмп към ЕС: Ще ви съсипем с митнически такси

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Президентът на САЩ Донлад Тръмп отправи нови заплахи към Брюксел, че Европейският съюз трябва да се съобрази с исканията на Вашингтон, или „ще ви съсипем с митнически такси“, пише европейската редакция на Politico, цитирана от Агенция “Фокус”.

„Европейският съюз е много, много труден. Много, много труден. Те не пускат нашите стоки.

Те не пуснат нашите селскостопански стоки“, заяви Тръмп по време на среща с американски губернатори, съгласно запис, публикуван от Белия Дом. Той добави, че „може би, за някои неща“, ЕС е „по-труден от Китай“. Освен това Тръмп обвини Брюксел, че налага „много високи мита“ на американските автомобили, „докато ние не почти не ги таксуваме, когато изпращат своите автомобили тук“.

Изданието посочва, че европейските мита върху автомобилите са 10%, докато тези на САЩ са 2,5%. „Политико“ посочва, че Брюксел е готов да преговаря по този въпрос в рамките на разговорите за нова търговска сделка, но САЩ засега отхвърлят възможността да се разговаря само по този въпрос. Вашингтон, както отбелязва медията, натиска ЕС да включи в преговорите селскостопанската продукция, на което обаче Брюксел не е съгласен. До средата на месец май Тръмп трябва да реши дали ще увеличи вносните мита върху автомобилите на 25% в името на националната сигурност, което в ЕС смятат, че ще бъде използвано по време на преговорите. „Ние ще се погрижим за това“, заяви американският президент. „Имам предвид, ние ги информирахме за това, вижте… ако вие не – ако вие не искате да играете на топка…“. Въпреки че първоначално той не довърши изречението си, по-късно Тръмп добави: „Те трябва да се съобразят. Казахме им го: “Трябва да се съобразите, съжаляваме. А ако не се съобразите, ние ще ви съсипем от мита.” И те ще се съобразят“. 19MIN.BG

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар