ИЗВЪНРЕДНО! Тръмп призова привържениците на Мадуро да се съгласят с амнистия и да предадат властта

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Говорейки в Маями пред американци от венецуелски произход, президентът на САЩ изрази подкрепата си за Хуан Гуайдо и поиска от венецуелския лидер Николас Мадуро да се оттегли в оставка, предаде CBS News.

Както отбелязва телевизионният канал, Тръмп заяви, че поддръжниците на Мадуро могат да разчитат на амнистия, защото Гуайдо не иска да им отмъщава.

Днес в Маями президентът Тръмп разговаря с общност от американци от венецуеласки произход. Говорейки за текущата криза във Венецуела, той нарече ситуацията “хуманитарна криза” и призова президента Николас Мадуро и неговия режим да се откажат от властта.

ДОНАЛД ТРЪМП, президент на САЩ: Целият свят ви гледа. Днес. Всеки ден Всеки ден в бъдеще. Сега сте изправени пред избор и не можете да се скриете от него. Вие можете да приемете великодушно предложената от президента Гуайдо амнистия и да живеете в мир със семейството си и вашите сънародници. Президентът Гуайдо не се стреми да ви отмъщава Ние също не се стремим.

Кореспондентът на CBS News Ерол Барнет сега е в Маями, където говори президентът. Напомня предизборен митинг, Ерол. Какво може да се отбележи в речта на президента?

ЕРОЛ БАРНЕТ, кореспондент на CBS News: Както чухте, президентът имаше предложение до лоялистите на Николас Мадуро. Той каза, че е дошло времето да се приеме амнистията, предлагана от Хуан Гуайдо, а не да се блокира (хуманитарната – ИноТВ) помощ, която се очаква да влезе в страната този уикенд. Президентът призова също за разрешаване на мирни протести.

Една от фразите, прочетени или изказани днес от президента и които предизвикаха гръмки аплодисменти, беше, че той се стреми към мирно прехвърляне на властта, но както и преди обмисля всякакви варианти. Публиката, състояща се предимно от американци от венецуелски произход, от латиноамериканци, които подкрепят президента Тръмп, посрещнаха тази забележка със шумно одобрение.

Той също игра на емоциите им. Майката на лидера на бунтовниците Оскар Перес, който беше убит през 2017 г. – това убийство се нарича извънсъдебна разправа – произнесе реч за свободата на испански език. След това президентът Тръмп заяви: „Не разбирам какво каза тя току-що. Но аз разбирам какво каза.“ Това означава, че той наистина играе върху емоциите на тълпата.

Въпреки това, може да се каже, че по-голямата част от тази реч е предназначена за 2020 г. (годината на следващите президентски избори в САЩ. – ИноТВ). Президентът заяви, че според него, Венецуела е пример за провала на социалистическата политика. Според него социализмът поражда бедност и разкол, това е “унила, дискредитирана идеология”, която води до тирания. Говорейки по-скоро за вътрешната политика, президентът заяви, че Америка никога няма да бъде социалистическа страна. – Ще останем свободни. Сега и завинаги.”

Така че, ясно е, че, говорейки в подкрепа на изпълняващия длъжността президент на Венецуела (Хуан Гуайдо. – ИноТВ), той в същото време се готви в голяма степен за 2020 г. и с днешната реч се стреми да привлече подкрепата на общността от американците от венецуелски произход, в колебаещия се щат на Флорида.

И наистина решителното послание. Благодаря ви много, Ерол Барнет!

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар