Извънредно! Уволняват до дни Румен Спецов

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Една от първите задачи на новото служебно правителство ще бъде да отстрани шефът на НАП Румен Спецов, научи Lupa.bg от сигурен източник.

Заръката е спусната лично от президента Румен Радев, твърди информатора ни.

Причината за внезапния кадрил са подозренията, че Спецов е особено близък до доскорошния финансов министър Асен Василев и партия „Продъжаваме промяната“. Както е известно, той бе назначен в миналогодишното първо служебно правителство на президента по изрично настояване на Кирил Петков и Асен Василев. За Спецов гарантира лично Василев, който поясни, че го познава добре от години и гарантира за неговата почтеност. Някои неблагоприлични слухове дори стигат и още по-далеч, но те нямат общо с истината – Спецов е семеен човек и се радва на стабилно семейство.

Като официален мотив за отстраняването на шефа на НАП сега ще бъде посочена по-ниската от очакваното събираемост на ДДС, която е едва с 2,5% по-висока от миналогодишната, при положение, че инфлацията е 18%; както и останалите съмнения за извършено нарушение при продажба на фирма на сламени хора, която впоследствие завлича бюджета с крупна сума неплатено ДДС. Не е ясно кой ще е новия началник на НАП, но според слуховете в момента имало четирима кандидати.

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар