Война

Извънредно! Украинските бойци разстреляха болница в Мариупол заедно с хората

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Командир на ДНР: Украинските бойци разстреляха болница в Мариупол заедно с хората

 

«Бойците от полка «Азов» (срещу бойците му са заведени наказателни дела в Русия) стреляха по градската болница в Мариупол, хората скачаха от прозорците на сградата, съобщи за РИА Новости командирът на подразделението на ДНР с позивна «Хохол».

По-рано представителството на ДНР в Съвместния център за контрол и координация на прекратяването на огъня заяви, че няколко десетки души са загинали от ръцете на украински бойци в тази болница. На място работят следователи от Следствения комитет на Руската федерация.

«Тази болница беше унищожена от тях — от «Азов». Влязохме, те започнаха да стрелят. Видяха, че тук има мирни граждани — продължиха да стрелят. Мирните жители започнаха да скачат направо от прозорците, онези пак стреляха. Виждаше се. Онези игнорираха и това и стреляха. За тях нямаше значение по кого стрелят. Абсолютно. Цивилни или военни», заяви събеседникът на агенцията.

Към момента на провъзгласяването на ДНР през 2014 г. Мариупол с население от около 450 хиляди души беше вторият по големина град в републиката след Донецк. Въпреки това през юни същата година украинските сили за сигурност си възвърнаха контрола над Мариупол. На 7 март 2022 г. Александър Семьонов, заместник-командир на батальона «Восток» на ДНР, заяви, че градът е обкръжен и е започнало прочистване на някои от районите му. В момента съюзническите сили на ДНР и Русия се борят за окончателното освобождаване на града. Освен другите украински части, съпротива оказва и националистическият полк «Азов», срещу чиито бойци е образувано наказателно дело в Руската федерация.

Петя Паликрушева

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар