Извънредно! Учителка от ГЕРБ наби 9-годишно дете във Видин, пишело бавно

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Учителка е удряла шамари на 9-годишно дете във видинско училище, предава агенция BulNews.

Случката се е разиграла преди дни в ОУ „Любен Каравелов“ в крайдунавския град. Магдалена Каменова и синът й са от Димово и наскоро са се преместили във Видин, където тя работи в момента. Момчето започнало да посещава учебното заведение от малко след началото на учебната 2019/2020 година. Разтревожената жена споделя, че проблемите започнали в края на октомври. Тогава за пръв път учителката си позволила да удари детето. Като причина изтъкнала, че детето пише бавно. Магдалена отишла в школото, за да потърси сметка на госпожата и тогава тя обещала, че няма да се повтори.

Във вторник обаче учителката се обадила на майката и й казала, че му се е скарала, отново защото пише много бавно. Оказало се, че не просто му е направила забележка, а отново го е ударила няколко пъти.

Жената споделя, че момчето е много уплашено, страхува се да ходи на училище и му е нанесена емоционална вреда.
От учебното заведение заявиха, че ще поискат писмено обяснение от учителката.

„Физически контакт между учителката и детето е имало. Тя сама дойде и ми каза, че го е пернала зад врата заради постоянните й опити да го накара да пише в клас.“, споделя педагогическият съветник на школото Мария Митева.
Родителката е подала жалба в полицията на 21 януари.
„Такова оплакване би било редно да бъде подадено в самото училище, майката не е подала жалба до нас, ние сме прескочени като институция“, допълни още педагогическият съветник.
Ако ръководството на училището не вземе мерки, Магдалена е категорична, че ще търси правата си в съда.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар