Извънредно: Федерер обяви края на своята кариера – Тенис – Мъже

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Носителят на 20 титли от “Големия шлем” Роджър Федерер обяви края на професионалната си кариера. 41-годишният магьосник с ракета в ръка сподели, че турнирът Laver Cup следващата седмица ще му бъде последният.

Ето и прощалното послание на Маестрото:“До цялото ми тенис семейство и отвъд него,


От всички дарове, които тенисът ми е предоставял през годиините, най-великият, без съмнение, бяха хората, с които се срещнах в професионалния ми път: приятели, съперници и най-вече феновете, които дават живота си. 

Искам да споделя няколко новини с всички вас.

Както много от вас знаят, последните три години ме срещнаха с много предизвикателства под формата на контузии и операции. Работех усилено да се завърна в добра форма, но също така знам ограниченията на тялото ми. 

Посланието на тялото ми е много ясно. Аз съм на 41 години. Изиграл съм повече от 1500 мача за 24 години. Тенисът се отнасяше с мен по-великодушно, отколкото някога съм си мечтал, затова сега трябва да осъзная, че е време да прекрая професионалната си кариера.

Laver Cup в Лондон следващия уикенд ще бъде последният ми турнир от АТР. Естествено, ще продължа да играя тенис в бъдеще, но няма да е на ниво “Голям шлем” или мъжкия тур.”

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар