Извънредно! Цветанов подаде оставка като депутат в парламента! (СНИМКИ)

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Питате се дали ще подам оставка от парламента днес, е, ще ви кажа, че съм взел решение, което ще даде край на спекулациите, че Цветанов иска да разцепи ГЕРБ.

Винаги съм се ръководил от семейните ценности.

Винаги съм изповядвал това да бъдем екип. Когато се взима правилно решение, човек гради мостове.

Няма драма, че напускам 44-ия парламент. Аз съм избрал все пак да съм част от каузата ГЕРБ. Оставам заместник=председател на ГЕРБ и лидер на изборния щаб.

Това заяви на извънреден брифинг в парламента депутатът от ГЕРБ Цветан Цветанов. Изявлението му идва по повод на разразилия се скандал относно купуването на апартаменти от фирма “Артекс” на много по-ниска стойност от пазарната. 

Още щом се появи Цветанов в парламента поде: “Сега ще ви споделя какво е решението, което съм взел преди няколко дни и днес, и което официално го споделих с лидера на партия ГЕРБ. Първо искам да благодаря на тези, които обещаха да бъдат обективни”, каза той.

“Искам категорично да заявя – всичко, което съм правил, съм го правил ръководейки се от закона и това да е в обществен интерес. Когато съм имал отношения с някого, то те са минавали през българското законодателство и през всички правни норми”, каза Цветанов.

“Във Вътрешната комисия още през 2018 година постъпи сигнал. Направил съм нужното според административно-процесуалния кодекс. Всичко съм спазил по съответния правен ред”, сподели той.

“Обвиненията, че има лобизъм, свързан със сградата на фирма “Артекс”, е неоснователно според всички специалисти. Когато се влиза в заблуждение сами разбирате, че се създава обществено напрежение, което рефлектира върху политически партии. В случая жертвата бях аз”, каза той.

“През всички тези години съм споделял решенията си с най-близките си хора и с премиера Борисов. 2005 бях помолен от премиера Борисов да напусна МВР, това бе тежко решение. Аз го приех и го взех”, спомни си Цветанов.

“Каузата е много по-важна от постовете, които заемаме. Искам да благодаря на всички, които ме подкрепиха и останаха твърдо зад мен. Искам да благодаря и на тези, които изказаха разочарование от начина, по който се поднася дадена информация. Днес възпрепятствах идването на колеги, които искаха да ме посрещат на Летището. Партия ГЕРБ е кауза както за мен, така и за лидера ни, така и за всички членове на партията и избиратели”, каза той.

Цветанов по-рано днес се прибра в София след визита в САЩ. Още на летището той сподели, че е взел решение какво ще се случи занапред. То било известно само на съпругата му, но искал да го сподели и с премиера. Именно след срещата с Борисов той обеща да даде брифинг.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар