Шойгу

Извънредно! Шойгу обяви докога ще продължи специалната военна операция

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Специалната военна операция ще продължи до пълното изпълнение на задачите, поставени от върховния главнокомандващ. Това посочва тази сутрин министърът на отбраната на Руската федерация Сергей Шойгу в конферентен разговор в Министерство на отбраната, предават световните агенции, без да стават ясни точните събеседници.

Ден след обявяването на победа в Лисичанск и след като президентът Владимир Путин едновременно поиска да се даде почивка на силите в ЛНР и зададе задача за продължаване на операцията по зададените цели в останалите направления.

Шойгу отговаря на въпроса за наборните военнослужещи и за пореден път утвърждава, че наборници не се изпращат в зоната на “специалната военна операция”.

Припомняме, че от началото на войната, която започва в Украйна обявените цели неведнъж се колебаят – от пълна “денацификация” до “освобождаване” на двете сепаратистки републики ЛНР и ДНР и/или евентуално прокарване на сухопътен коридор до Крим.

В момента под най-силен натиск се намира Славянск, а руската армия продължава настъплението си източно от Бахмут в Донецка област. Руските войски укрепват контрола си върху завзетата територия край Северодонецк и Лисичанск. Според кмета на Северодонецк руската армия се опитва да замени местните власти със своя администрация.

Осигуряването на мирен живот в контролираните от Русия територии ще продължи, заяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу и уверява, че руските войски оказват всестранна подкрепа на населението на освободените градове.

Шойгу подчерта, че днес основните приоритети на руските въоръжени сили – опазването на живота и здравето на подчинените им военнослужещи и премахването на заплахите за сигурността на цивилното население. Той също така припомни, че руските въоръжени сили заедно с частите на народната милиция на Донецката и Луганската народна република продължават специалната военна операция. Луганската народна република е напълно освободена. Само през последните две седмици 670 кв. км от територията на страната бяха взети под контрол.

По данни на руското МО Украйна вече е получила над 28 000 тона военни доставки от западни страни. “Колективният Запад иска да удължи конфликта в Украйна, затова продължава да извършва мащабни доставки на оръжие за Киев.” Но Шойгу посочва и че част от оръжията вече се разпространяват на черния пазар и в региона на Близкия изток.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар