Извънредно! 33-ма са новите заразени с коронавирус за последните 24 часа у нас

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

33-ма нови заразени има у нас в последните 24 часа. Това означа, че има 12 пресни случая от вчера. Общо пробите са 276, съобщи шефът на ВМА ген. Мутафчийски. Има заразено дете на 3 години от Бургас и то е най-младият пациент с Ковид-19 у нас. Новите области са Кърджали и Хасково.  

В изпълнение на заповед на Здравното министерство, има списък за подготвените легла – 7473 са общо за цялата страна, ато 1137 са в София. 1347 от тяха са с интензивни с респиратори.

В Бургас заразените са 3-а, като има и две деца –  на 3 и 8 години. По-малкото е най-младият пацент с вируса у нас. Тези пациенти са контактни лица на докторите с положителна проба за коронавирус.

В Пловдив има 4 случая с положителна проба – мъж на 50 и 2 жени на 56 и 58 години.

Втори случай на заразен има в Инфекциозна болница – мъж на 38 години.

Стана ясно, че у нас са направени общо 6456 теста “Да, ще направим тези 1000 теста, за които премиерът съобщи. Те няма да променят картината, но ще покажат какъв имунитет е изградила нацията”, съобщи ген. Мутафчийски.

“Не бива да мислим, че млади хора не заболяват. Това на практика се доказва, че не е така.”, предупреди шефът на ВМА.

От 3 дни се катерим с по 10-14 процента повишаване на заболеваемостта. Кривата категорично е нагоре, информира професорът.

Мутафчийски обясни, че отсега не може да каже с колко ще бъде удължена извънредната ситуация, защото случващото се е твърде динамично и това решение ще бъде взето по-късно.

Обмисляме ако в една фамилия има заразен, цялото семейство да се поставя под карантина като вирусоносител, обясни шефът на ВМА.

Открита е DMS линия за подкрепа на българските медици, съобщи шефът на Националния оперативен щаб. Краткият номер е 17777 с текст на латиница SOLIDARNOST.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар