ИЗВЪНРЕДНО! Boeing 737 отново кацна аварийно… Проблем с двигателите!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Самолет Boeing 737 се наложи да кацне аварийно на летището в Орландо, Флорида, заради проблем с двигателите, съобщи американската Федерална авиационна администрация.

Самолетът на компания “Southwest” се е приземил безопасно на международното летище в Орландо 10 миути след излитането си от същото летище без пътници на борда.

Разследващи ще проверят инцидента, но засега са отхвърлили вероятността аварийното кацане да има връзка със системата, която причини катастрофа с Boeing 737 MAX по-рано този месец, предаде международната редакция на DW.

Въздушните регулатори по целия свят приземиха моделът на Boeing преди две седмици след инцидент с полет на Ethiopian Airways, изпълняван от станалия печално известен модел 737 MAX. Няколко месеца по-рано същия модел самолет се разби и в Индонезия.

Според специалисти системата “анти-стал” е довела до двете трагедии. Системата автоматично насочва носът на самолета надолу, ако сензорите отчетат, че той е вдигнат прекалено високо. При катастрофите в Индонезия и Етиопия системата е била включена.

Boeing заяви в събота, че софтуерен ъпдейт за системата е вече готов за проверка.

От компанията, чиито самолет кацна аварийно, заявиха, че самолетът е трябвало да стигне до склад във Викторвил, Калифорния. От авиационната администрация на САЩ разрешават на авиолиниите да изпълнят полети със самолет Boeing 737, стига на борда да няма пътници.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар