Изгорялата кръчма в Несебър – свърталище на мутри

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Константин Благоев купил терена на заведението от Митьо Очите.

 

Култовата кръчма “Чевермето” в новата част на Несебър, която тази нощ избухна в пламъци, е собственост на бизнесмена Константин Благоев от Смолян, съобщава Флагман.

55-годишният ресторантьор въртял заведението още от времето на “силовите години”, когато през 1993 г. купил терена от несебърския бос Димитър Желязков, известен като Митьо Очите, превърнал го в любимо място за групировките от Прехода. Всяка вечер заведението било пълно, по масите се разполагали важни клечки от политическия живот, знакови фигури от групировките и светския елита, както и най-вървежните бръмчалки. “През годините все повече се разрастваше. Беше подходящо място и за скъпи сватби, защото се намира близо до морето. Наистина невероятно място, запазило традиционния си вид и български вкус”, разказа местен жител от Несебър.

Собственикът Коце Благоев е предприемач с многостранна дейност. Освен с ресторантьорство се занимавал и с хотелиерство, въртял и рент а кар. С персонала се държал добре и помагал, когато заведението започне да се пръска по шевовете в пиковите часове. Влизал в ролята на сервитьор или хостеса, за да посреща клиенти и да помага на екипа си.

 

Клиенти на “Чевермето” са били шеф Виктор Ангелов, Тони Стораро, Филип Киркоров, Тони Дачева и още много други известни имена, които имали и участия.”Скъпо беше, но той предлагаше качество. В единия ъгъл се въртеше чевермето, а другата страна беше оркестърът. От пиле мляко ти сервират. Не съм чувал да е имал врагове, не е споделял за ежби с конкуренция от Несебър. Тук става въпрос за грубо посегателство върху частна собственост, заведението беше без аналог и според мен дразнеше конкурентите му”, разказа още близък до бизнесмена.

Огнената стихия е нанесла непоправими щети. Дървените навеси са се превърнали в пепел, а миризмата на огън дълго време ще се усеща в района.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар