Изгуби се връзка с хеликоптер в Родопите

Изгуби се връзка с хеликоптер в Родопите

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Загубен е сигнал с хеликоптер от гражданската авиация, пръскал срещу вредители. Това съобщиха за БТА от Югозападното държавно предприятие. От там уточниха, че това е частен хеликоптер, нает от предприятието за пръскане срещу борова процесионка.

На територията на община Гърмен няма данни за паднал хеликоптер, каза за БТА кметът на общината Феим Иса. Задействана е процедура за локализиране на хеликоптера, каза по-рано за БТА директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Благоевград комисар Валентин Василев. Процедурата е за търсене. Не може да се потвърди, че е паднал, посочи комисар Василев и допълни, че по първоначална информация е загубен контакт с летателния апарат.На 18 септември вечерта хеликоптерът е кацнал в с. Сатовча. На следващия ден е извършил пръскане в района на с. Сатовча и с. Гърмен. На 20 септември е пръскал в посока с. Гега. Прибрал се е в с. Гърмен, където авиаторите са нощували в сградата на държавното горско стопанство, обясниха от ЮЗДП.


Днес около 7:30 часа сутринта хеликоптерът е излетял от с. Гърмен, за да се прибере в базата в Пловдив. Няколко часа по-късно се губи връзка с летателния апарат, посочиха от ЮЗДП. Към 13:00 часа е трябвало да е в Цалапица, допълниха от предприятието.

Екипаж на вертолет „Кугар“ е задействан със задача да участва в издирвателна операция по търсене и спасяване на пилот на частния хеликоптер, който изчезна край с. Гърмен, област Благоевград. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Вертолетът „Кугар“ е излетял в 14:01 ч. от авиобаза Крумово. Военнослужещите от Военновъздушните сили се включват в издирвателната операция в изпълнение на Националния план за търсене и спасяване при авиационни произшествия. Искането е на Координационния център по търсене и спасяване към Главната дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“, уточняват от Министерството на отбраната.


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар