Издателят на Le Monde и мажоритар на хранителна верига Метро пипна коронавирус – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бизнесмен от топ 10 в Европа, който минава за един от най-влиятелните на Стария континент и собственик на футболния Спарта (Прага), веригата Метро и вестник Льо Монд – Даниел Кретински, е с положителен тест за коронавирус. Милиардерът призна, че не е имал традиционните за COVID-19 симптоми, но е решил да се тества и е открил, че е преносител на заразата.

“Нямах кашлица или температура, просто лека хрема. Когато разбрах, изпаднах в паника. Помислих си, че съм заразил много хора. Направихме тестове на всички, с които съм бил в контакт – общо 27 души. Техните са отрицателни. Случи се на 12 март и досега съм под карантина”, призна милиардерът и допълни – “Не е нужно да живеете в страх, защото той не е опасен за здравите хора, но е нужно да направим така, че да не го разпространяваме. Нека не допускаме хора да умират излишно”.

44-годишният Даниел Кретински е собственик на Енергийния и индустриален холдинг, който оперира в 9 европейски държави, а в него работят 25 хиляди души, както и мажоритарен акционер в хранителната верига “Метро”. Притежава френския вестник Le Monde и още няколко чешки медии, а според списание Forbes, състоянието му е повече от 3,4 милиарда долара.

В момента Чехия е на 22-о място сред най-засегнатите от COVID-19 с 2866 заразени и 17 смъртни случая.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар