Nexo

Издирваният фараон на Nexo изгря в ефира на Нова и БТВ – изкара се жертва и чист като младенец, плаши главния прокурор с „Магнитски“

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Коста Кънчев и Антони Тренчев са обявени за издирване, ще бъдат обявени и в Интерпол. Те могат да си позволят да са на приятни и топли дестинации по целия свят. Това каза в събота главният прокурор Иван Гешев.

И докато родните власти ги издирват, бившият депутат от Реформаторския блок и оказал се крупен дарител на „Демократична България“ чрез свои подчинени – Антони Тренчев, изгря в удобния ефир на Нова телевизия, в предаването на Лора Крумова, където се опита да изпере имиджа си и да се изкара чист като младенец.

Малко по-късно вечерта, той имаше и изява в друга телевизия при друг удобен водещ – в БТВ и предаването на Светльо Индиеца.

“Случващото се в България засяга моя бизнес и житейски планове в много малък аспект“, каза с голямо самочувствие босът на Nexo Антони Тренчев в първото си интервю. Той обяви още и, че отдавна не живее в България.

„Действията на българските власти са абсурди, излишни и голяма част от тях – незаконни. Ние ще отговорим по подобаващия начин на това“, заплаши Тренчев.

Той отхвърли твърденията, че компанията му финансира терористи и ги определи като абсурдни.

“Истината е, че единственото, което сме видели след акцията, са два хвърчащи листа със стандартен текст. Това е, което е показано и на колегите ни, задържани за кратко в София”, каза той.

По думите му официалните обвинения – неговото и на Коста Кънчев, все още не са им връчени.

Тренчев заяви категорично, че не познава Махмуд Мохамед, който е в забранителния списък на издирвани лица на израелски служби. “Освен това, той не е клиент на Nexo”, уточни той.

Тренчев обясни, че Мохамед е правил транзакции в Nexo две години преди да попадне в списъка на издирвани лица. “Ние като институция следим всички входящи и изходящи транзакции на нашата платформа в реално време”, обясни Тренчев.

Той уточни, че това е сертифицирана програма, с която се следи дали паричните потоци са чисти или не. “Това е възможно само при блокчейн технологиите и криптовалутите”, поясни Тренчев.

“Моето ежедневие е доста монотонно и скучно. Седя по 16 часа пред един компютър, опитвам се да създам един хубав продукт и да докажа, че в тази клета страна, може да се случи нещо хубаво. Сега трябва да се занимаваме с безобразните и безумни действия на прокуратурата, но ще го направим“, каза Тренчев, този път от ефира на Би Ти Ви.

Той пусна в обръщение и добре познатите опорки за изнесени пари през банковата система, кюлчета и злато и заговори за препиране на имиджа на главния прокурор Иван Гешев в Америка.

Антони Тренчев заплаши директно главния прокурор, че ще бъде включен в санкциите по американския закон „Магнитски“. Освен това от Nexo щели да смажат мозъчния тръст на българската прокуратура.

Той определи обвинението, че от Nexo извършват банкова дейност без лиценз, като съшито с бели конци. По думите му, дейността на компанията не била банкова, но била релевантна.

“Намирам се в своя дом, заобиколен от хора, които ме обичат и са важни за мен. Едва ли ще ви кажа в коя държава съм“, заинати се Тренчев да назове точното място, където в момента се намира. Каза обаче, че отдавна не живеел в България.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

КоментараThere is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар