Издирван с червена бюлетина от Интерпол американец бе арестуван в Благоевград

Издирван с червена бюлетина от Интерпол американец бе арестуван в Благоевград

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Американски гражданин, обявен за международно издирване с червена бюлетина на Интерпол – Вашингтон, по искане на компетентните съдебни власти на САЩ, е задържан в Благоевград, съобщиха от Апелативна прокуратура – София.

Оттам посочват, че съдът е уважил искането на Окръжна прокуратура – Благоевград за вземане на мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо гражданин на САЩ с инициали А.Х.-К.

Спрямо чужденеца е издадена заповед за задържане от Окръжен съд на САЩ, окръг Аляска, с цел наказателно преследване за престъпления по Наказателния кодекс на САЩ – сексуална експлоатация на деца – получаване и притежаване на детска порнография. Деянията са наказуеми с лишаване от свобода за срок от 20 години и са престъпления и по Наказателния кодекс на Република България, посочват от прокуратурата.

Издирваният А.Х.-К. е задържан на 13 май във Второ районно управление на МВР в Благоевград, каза за БТА говорителят на Окръжна прокуратура – Благоевград прокурор Ивайло Филипов. Издирваният мъж е идентифициран с паспорт, експертна справка и снимки на лицето.

Предстои да се получи официално молба за правна помощ от съда в САЩ, който е издал тази заповед за задържане, след което процедурата по предаване на американския гражданин на компетентните органи на неговата страна ще се разгледа по същество, каза още прокурор Филипов.

 


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар