Издрънча на кухо: ПКП Цвета Караянчева ще гледа НС по телевизора

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Простата кърджалийска п**ка, както Бойко Борисов сам нарече Цвета Караянчева, ще гледа новия парламент само по телевизора. Два дни след изборите на 11 юли се оказа, че работничката във фабрика за поцинковани кофи издрънча на кухо и няма да има място в бъдещия 46-и парламент.

Че бившият председател на Народното събрание Цвета Караянчева вече няма да е депутат съобщи сайтът Lupa.bg, който разполага с неофициални, но сигурни данни, според които ГЕРБ и БСП в Кърджали няма да вземат нито един мандат. За сметка на това 4 мандата отиват при ДПС и един – при „Има такъв народ” на Слави Трифонов. Новината беше потвърдена и от РИК – Кърджали.

Въпреки че Караянчева е успяла да привлече определен брой гласове в своя полза, заради метода на разпределяне на вота Хеър-Ниймайер, спорният един мандат е отишъл при партията на Трифонов.

„Е, сега Цвета ще трябва да „ходи пеша“, както препоръча на протестиращите срещу Борисов миналото лято, защото вече няма да има право на служебен автомобил“, доволни са политически наблюдатели.

Подобен шок претърпява и Движението за права и свободи в Плевен. Водачката на ДПС там Велислава Кръстева също остава извън Народното събрание. ДПС не взима мандат в града, а ИНТ печели цели 3. По два мандата си поделят БСП и ГЕРБ и по един – „Демократично България” и „Изправи се! Мутри вън!”.

„Издънката” в Плевен била заради акциите на МВР в областта, които предотвратиха масовото купуване на гласове. Самата Кръстева пък се опитала да измоли от председателя на ДПС гласове от чужбина в своя полза, но молбата й така и не била удовлетворена.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар