Издъхна слънчевата Лора, интубираната родилка с коронавирус в Бургас

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Почина родилката от Бургас, интубирана заради тежък Covid, за чието състояние съобщи преди дни здравният министър Костадин Ангелов. Това е 36-годишната художничка Лора Янева, чиято смърт потресе Бургас.

“Момичето с широката усмивка, вдъхновяващ ентусиазъм и голямо сърце – слънчевата Лора Янева отлетя към слънцето. Прекрасната Lora Yaneva остави прекрасни каузи и картини след себе си. Тъгувам заедно с всички, които я обичаха. Светъл път, мило момиче! Ще ни липсваш много! Съболезнования и сили на семейството!”, написа кметът на Бургас на страницата си във фейсбук.

Лора Янева е издъхнала в бургаската болница снощи.

Бременната в шестия месец художничка е приета в УМБАЛ Бургас на 19 март, а на 23-ти състоянието й се влошава и тя е интубирана. Лекари предприемат спешно секцио и израждат бебето. В момента момиченцето е в добро общо състояние под грижат наотнатолози, но за съжаление майка му загуби битката за живат.

По заповед на здравния министър Изпълнителната агенция “Медицински надзор” започва проверка за смъртта на Лора Янева.

Трагедията в семейството е огромна, а в социалните мрежи не спират да валят коментари за смъртта й. Преди по-малко от година Лора е родила здраво дете, което внезапно умира в третия месец. Тогава със съпруга й Мирослав успяват да съберат сили и да продължат живота си, малко по-късно семейството отново имаше повод за радост, тъй като Лора отново бе бременна.

До последно художничката бе отдадена на редица благотворителни каузи. Тя твореше и помагаше с организацията на изложби на деца с увреждания. Лора бе изключително вдъхновяваща личност, която оставя ярка следа след себе си.

Това е втори случай на починала след усложнения от коронавируса родилка в Бургас. В средата на март почина 32-годишна жена от Карнобат, бременна в 8-я месец с близнаци. Ковид уби и съпруга й, а трите им деца останаха сираци. Двете момченца-близнаци все още са в бургаската болница.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар