Иззеха 1418 картини от Васил Божков, сред тях има шедьоври на Майстора (снимки)

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Продължават действията на Специализирана прокуратура по разследването по досъдебно производство, по което обвиняеми са и Васил Божков, и Елена Динева – жената до него.

В хода на извършените претърсвания в жилище и други помещения в сграда на бул. “Васил Левски”№ 79, ползвани от двамата, са иззети 1418 картини и 45 графики, съобщават от прокуратурата.

Още снимки вижте тук >>>

Сред произведенията на изкуството са и такива на известни български творци, като Владимир Димитров-Майстора, Дечко Узунов, Генко Генков, Константин Щъркелов, Димитър Казаков-Нерон, Светлин Русев и др.

Иззетите художествени творби са предадени за съхранение на Националната художествена галерия при спазване на утвърдените правила и осигурена охрана от органите на МВР.

През 2020 г. от сградата на ул.”Васил Левски” № 79, както и от офис на ул. “Московска” № 43, бяха иззети и предадени за съхранение в Националния исторически музей и 6 778 бр. предмета, притежаващи белезите на движими културни ценности.

Снимка: Специализирана прокуратура

С разрешение на наблюдаващите прокурори по делото, съгласно чл. 198 от НПК, предоставяме снимки на част от иззетите веществени доказателства, представляващи произведения на изкуството – картини и графики.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар