Изкореняват дървета от пл. „Македония“, презасаждат ги в Южния парк – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Дърветата попадат в зоната на обекта на  бул. “Цар Бори III” и днес със специализирана машина започна тяхното изваждане заедно с кореновата система. Фиданките се опаковат в зебло, което се разгражда в почвата и по указания на дирекция “Зелена система”  ще бъдат засадени в Южен парк.

След реконструкцията на трамвайното трасе в участъка от площад “Македония” до площад “Руски паметник” ще бъде изграден линеен парк и ще бъдат засадени нови 182 дървета.

В отсечката от ул. “Христо Ботев” до пл. “Руски паметник” е приключил демонтажът на релсите и контактно-кабелната мрежа. В момента се изгражда връзките на новата канализационна система и водопровода при ул. “Ивайло”. Продължават строителните дейности и в локалното платно.  

Демонтажът на релсите, траверсите, стълбовете и контактно-кабелната мрежа в участъка между Руски паметник и МБАЛ “Пирогов” е приключил и строителните бригади работят по фундаментите на новите стълбове .

В отсечката от Руски паметник до “Красно село” продължава демонтажът на релсите, траверсите и контактно-кабелната мрежа.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар