Изкуственият интелект навлиза във функцията copy/paste на Windows 11

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Microsoft добави изкуствен интелект към функцията copy/paste в Windows 11. Нововъведението се нарича Advanced Paste и позволява автоматичното конвертиране на копираното съдържание в друг формат при поставянето му.

За целта трябва да имате добавени услугите PowerToys, като командата за AI copy/paste се активира с Windows Key + Shift + V.

Когато поставите текст с AI, текстът се анализира и форматира въз основа на контекста му. Тази функция се дължи на интегрирани алгоритми на OpenAI. За целта е необходимо наличието на OpenAI API ключ, който да бъде предоставен в настройките на PowerToys и наличието на кредити във вашия акаунт.

Някои примери за това как може да се използва тази функция включват:

  • Обобщаване на текст: Вземете дълъг текст от клипборда и помолете AI да го обобщи.
  • Превод на текст: Вземете текста от клипборда на един език и помолете AI да го преведе на друг език.
  • Генериране на код: Вземете описание на функция от клипборда и помолете AI да генерира кода за нея.
  • Трансформирайте текст: Вземете текст от клипборда и помолете AI да го пренапише в определен стил, като професионален имейл или случайно съобщение.
  • Стилизирайте текст: Вземете текст от клипборда и помолете AI да го пренапише в стила на добре известен автор, книга или говорител.

Можете да помолите изкуственият интелект да постави текста, сякаш е написан от Марк Твен или Шекспир. “Възможностите са безкрайни. Можете да ги използвате, за да си спестите време и да подобрите писането си“, заявяват от Microsoft.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар