Изкуственият интелект навлиза интензивно в земеделския сектор на Германия

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Дигиталните приложения с изкуствен интелект за ниви и животновъдни стопанства стават все по-популярни в селскостопанския сектор на Германия, сочат данни от индустрията, цитирани от ДПА и БТА.

Почти половината от фермите (47 процента) в момента разглеждат възможни приложения на изкуствен интелект, според проучване на 500 ферми от дигиталната асоциация “Битком” (Bitkom) и Германското земеделско дружество (DLG), публикувано днес.

Според него малко под една от 10 ферми (9 процента) вече използва изкуствен интелект.

Най-големият потенциал за трансформативната технология в селскостопанския сектор включва климатични и метеорологични прогнози, но също така планиране на реколтата и производството и прогнози за добива. Интерес представляват и решения за ежедневна административна работа.

Селското стопанство е един от пионерите на изкуствения интелект, казва изпълнителният директор на “Битком” Бернхард Роледер. По думите на вицепрезидента на Германското земеделско дружество Тил Майнел използването му става все по-необходимо поради натоварването на мениджърите на ферми.

Според проучването селскостопанската техника с GPS сателитен контрол и сложни системи за планиране на моделите на отглеждане вече са широко използвани. Популярни са и приложения за по-прецизно използване на торове и пестициди.

Проучването, проведено през февруари и март, е разпитало 500 ферми с най-малко 20 хектара в Западна Германия и 100 хектара в Източна Германия.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар