Изкуствен интелект генерира реклама на бира

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Изкуственият интелект има все по-големи генеративни възможности. Освен да създава картини и изображения, AI може да прави и видео. Много скоро индустрията ще се обърне към възможностите на изкуствения интелект за създаване на клипове и дори филми. Първите резултати обаче са меко казано спорни. Преди седмица се появи генерирана от AI реклама на верига за пица, а днес ви представяме клип за “феновете на бирата”.

Генерирана от AI изглежда на пръв поглед очаквано. Тя представя сцена с барбекю в задния двор. Група от млади мъже и жени се радват на безгрижието си, смеят се и пият бира.


Клипът обаче бързо поема в абсурдна посока. Хората изглеждат като залепени и обсебени от бирата. Те обаче не могат да я пият по нормален начин. В един момент хората се намират върху огъня на барбекюто, което превзема цялата веранда. Усмивките са плашещо изкривени, като от клипа на песента Black Hole Sun на Soundgarden. В друг кадър двама мъже пият едновременно от двата края на една бутилка, докато тя левитира във въздуха.

Изкуствен интелект направи реклама на пица

Междувременно формите на бутилките и на кенчетата стават все по-кошмарни. В края на рекламата деформираните лица и обекти са навсякъде, а пламъците  обгръщат всичко.

Тази реклама за бира с изкуствен интелект“, туитна създателят на видеото Арманд Домалевски, “изглежда точно така, както един извънземен разум би разбрал нашите реклами за бира.”

Изглежда като Ада“, добави друг потребител на Twitter.

Въпреки абсурдите е впечатляващо, че целият клип е генериран по няколко изречения текст. В близкото бъдеще технологията определено ще се развие доста и едва ли ще виждаме подобни бъгове.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар