Изкуствен интелект откри как екстремните температури разпалват езика на омразата онлайн

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Температури над или под оптималните за човека стойности между 12 градуса по Целзий и 21 градуса по Целзий са свързани с отчетлив ръст в агресивното онлайн поведение в САЩ, установи изследване, цитирано от електронното издание „МедикълЕкспрес“ и БТА.

Авторите му от Потсдамския институт за изследване на въздействието на климата са анализирали милиарди туитове, публикувани в социалната платформа в САЩ. Те са установили, че езикът на омразата се увеличава в различните климатични зони, социални групи в зависимост от това дали температурите са прекалено ниски или прекалено високи.Това показва ограничения в адаптацията към екстремни температури и хвърля светлина върху подценяваното досега социално въздействие на климатичните промени – конфликт в дигиталната сфера с последици за социалната кохезия и психичното здраве.


Засичайки туитове с език на омразата сред повече от четири милиарда туита от американски потребители с изкуствен интелект и комбинирането с данните за времето, установихме, че абсолютните числа и делът на езика на омраза се увеличават извън климатичната зона на комфорт. Хората проявяват склонност за по-агресивно поведение онлайн, когато навън е или прекалено студено, или прекалено топло„, каза Аника Стешемесер, водещ автор на изследването, което предстои да бъде публикувано в сп. „Лансет планетари хелт“.

Специалистите установили, че извън температурната зона на комфорт омразата онлайн се увеличава с 12 на сто при по-студено време и с до 22 на сто при горещини.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар