Изкуствен интелект чете информация от програмирани бактерии

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Биомедицински инженери от университета Дюк създадоха създадоха бактериален шифър, който може да се чете само от изкуствен интелект. Растежът на колониите от микроорганизми се програмира посредтвом различни фактори. В последствие те образуват специфични форми, чието значение може да се разкодира от AI.

Криптографската система е толкова сигурна, защото може да се записва и чете единствено от изкуствен интелект. Той модифицира условията за бактериалната култура, така че тя да образува определените знаци. Във формата им обаче има вариации, така че те не са еднакви.Учените споделят, че за човек е невъзможно да различи една бактериална колония от друга.


Методът за криптиране, наречен „emorfi“, дори не изисква да разполагате с истински бактерии. Изкуственият интелект сам изготвя техни математически симулации.

Експертите обясняват, че алгоритмите с машинно самообучение са много по-способни от хората да разпознават модели. Този им способност е развита на по-високо ниво от кодирането/разкодирането emorfi.

Изкуственият интелект, както и квантовите компютри, обещават нови хоризонти в развитието на криптографията и шифрите.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар