Излезе второ класиране за гимназиите

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Публикувано е второто класиране за прием в гимназиите след седми клас, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

Родителите на учениците, завършили седми клас, както и самите ученици, могат да проверят резултатите от второто класиране за прием в гимназиите от осми клас ТУК >>

“Ако сте приети на второ класиране, следва да отидете в училището, в което сте приети, и да се запишете. Ако не се запишете, то губите мястото си във второ класиране. Ако не сте приети на второ класиране, то единственият вариант е да участвате в трето класиране”, съобщиха от МОН.

Класираните ученици се записват в осми клас в съответното училище, като подават следните документи: заявление до директора; оригинал на свидетелството за основно образование; оригинал на медицинското свидетелство, издадено от общопрактикуващия лекар на ученика, което е за кандидатстващите по специалност от професия в професионалните гимназии и професионалните паралелки в профилираните гимназии, в обединените и средните училища, както и за профила “Спорт”.

За поредна година Софийската математическа гимназия е училището с най-висок минимален бал за кандидатстване след VII клас в столицата – 483,5 точки от максимум 500. Оттам са и петимата столични кандидат-гимназисти с максимален бал. Те са пожелали да останат да учат в същото училище. Това показаха резултатите от първото класиране за държавния план-прием в гимназиите, което беше публикувано преди седмица.

И тази година най-желаните паралелки след VII клас в София са с профил “Чужди езици” – английски и испански, показаха още резултатите.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар