Излязоха резултатите на седмокласниците по български и математика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Учениците и родителите вече могат да проверяват резултатите от националните външни оценявания след седми клас по български език и литература и по математика. Проверката става с входящ номер и идентификационен код на адреси: http://priem.mon.bg и на http://7klas.mon.bg
 
Обявяването на резултатите по-рано от определения срок ще осигури на децата и родителите достатъчно време, за да направят избор на училище, профил или на специалност от професия според бала на ученика, посочват от Министерството на образованието и науката (МОН).
 
Срокът за подаване на заявленията за класиране е от 16 юни до 22 юни 2017 г.

Учениците могат да кандидатстват за прием в неограничен брой училища. Всяка избрана паралелка трябва да бъде вписана като отделно желание.

Близо 60 000 седмокласници се явиха на изпита по математика на 22 май. Той се състоеше от два модула. Първият съдържаше 16 задачи със затворен отговор и четири с кратък отворен. За него седмокласниците имаха 60 минути. Вторият модул продължи 90 минути и съдържаше четири задачи.

На външното оценяване по български език и литература се явиха повече от 57 000 кандидат-гимназисти. Препитването бе разделено на два модула. Първият включваше тестови задачи, а вторият – преразказ на непознат текст. Този път им се падна текст от “Войната на таралежите” на Братя Мормареви.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар