Бойко Борисов

Измамата е факт! Вижте реално какво и как са измислили ГЕРБ да манипулират изборните резултати

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Нещо много важно, относно предстоящите избори,което бих искал да споделя с вас!

Законен начин за манипулиране на преференциалния вот за общински съветници! 😟

Не знам защо никоя политическа организация не алармира за това, не вярвам да не са запознати с избирателния кодекс!

Не смея да мисля, че имат користни цели! Според действащия избирателен кодекс, Вашия кандидат за общински съветник, с висок преференциален вот, колкото и да е свестен като специалист и морален като човек, може да бъде изместен от далеч по-неморален кандидат с далеч по-малка подкрепа, просто защото се намира в челото на подредбата на листата! Да разясня какво имам предвид:
Според избирателния кодекс от първоначалната листа се отделят всички кандидати, прескочили 7% от гласовете за съответната партия или листа. Те отиват в друг списък, списък „А“. Там се преподреждат според това кой колко мажоритарни гласа има, което е логично!

 

 

Нелогичното обаче е това, което става при останалите кандидати, в списък „Б“! Там подредбата не се променя, а остава както си е по първоначалния списък, независимо кой колко гласове има! Там всички мажоритарни гласове отпадат и се сливат, а първите няколко човека в списъка стават общински съветници, независимо че примерно никой не ги е подкрепил! За мен това е долно и некоректно!
Пример: Аз подкрепям No:10 в списъка Галя Иванова, която е достоен човек за общински съветник, но тя е събрала „едва“ 200 мажоритарни гласа и бива заменена от далеч не толкова достойния Иван, който е събрал 50 гласа, но е No: 3 в листата, поради политически уговорки! В този тип игри аз лично няма да участвам, но това е полезно да се знае, дори от кандидатите за общински съветници, защото съм сигурен че много от тях са подведени умишлено от оглавяващите листата с кандидати!
Приложно изпращам един разигран вариант, в който се вижда прекрасно тази, законна иначе, мистификация! Вижда се как от 6 избрани общински съветника, 5 са избрани не според подкрепата към тях, а просто според подредбата на листите! Прилагам и частта от избирателния кодекс, който касае точно тази вратичка за саботиране на мажоритарния вот! Моля, ако някъде бъркам в тълкуването и сметките, да ме коригирате!

Ники Рени Калчеви Фейсбук

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар