Измамата “Ковонавирус”: Към момента все още не е доказано научно, че коронавирусът причинява тежки последици дори след пълно възстановяване

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Лекарка развенча най-страховития мит за коронавируса, който плаши много хора. Тя е разказала за това дали COVID-19 всъщност причинява тежки последици, съобщават световните издания.

 

През тази зима пандемията от коронавирус предизвика паника по целия свят. Веднага след като болестта започна да се разпространява, в интернет се появиха страшни слухове за нея.

Например това, че вирусът оставал в човешкото тяло за дълго време и следователно може да провокира появата на различни хронични заболявания в близко бъдеще.

Към момента все още не е доказано научно, че коронавирусът причинява тежки последици дори след пълно възстановяване. Това е заявила в лекарят имунолог и професор Алла Волоха.

Към днешна дата няма доказателства, че коронавирусът може да бъде в човешкото тяло дълго време и да провокира появата на хронични заболявания. Руската специалистка е добавила още, че болестта засяга предимно нервната централна система, очите и тестисите, но това все още не е доказателство за теорията на учените. Вирусът може да остане в тези органи известно време, но това не причинява други заболявания.

Тежка форма на пневмония, използването на силни лекарства за лечение, както и поставянето на човек под изкуствена вентилация на дробовете, влияе негативно на човешкото тяло. Именно поради това могат да се наблюдават някои остатъчни ефекти в белите дробове на хора, които са имали коронавирус.

Струва си да се отбележи, че както показва практиката, тежки последици се наблюдават само при тези хора, които дори преди инфекцията са страдали от различни хронични заболявания. Експертите ще провеждат допълнителни изследвания, за да установят колко силно коронавирусът може да повлияе на човешкото тяло в такива ситуации.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар