Изнасилван ли е Миню Стайков? Кабинетът започва проверка в затворите

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Проверка на затворите и арестите от 2017 г. до днес е стартирала от вчера по заповед на правосъдния министър Янаки Стоилов. Причината е казаното от бизнесмена Светослав Илчовски в разпуснатия парламент, който твърди, че имало записи на издевателства над затворник, който бе припознат като Миню Стайков.

Стоилов заяви, че ще бъде изпратен и сигнал до главния прокурор, за да бъдат разпитани цитираните от Илчовски по казуса лица.

Припомняме, че по време на първото изслушване на Илчовски в Комисията по ревизията най-скандалната част от разказа на бизнесмена бе за съдържанието на два записа и участието му в три сбирки, на които е присъствал Борисов – през 2013, 2018 и 2019 г. „Показаха ми клип, в който имаше сексуални издевателства върху задържан бизнесмен, който е в затвора. Няма да му кажа името от уважение. На тези срещи е бил Иван Ангелов от „Градус“. На такава среща се събират и обсъждат кой ще бъде сдробен. Беше поръчан известен бизнесмен, който още е в затвора. От Карнобат… Показаха ми клипове как издевателстват върху един от известните бизнесмени – в килия, сексуално. Да го изнудват за огромни пари“, разказа тогава бизнесменът. По думите му целта била да се покаже какво ги очаква тези, които не се подчиняват.

Дни по-късно Миню Стайков отрече да е бил насилван сексуално в ареста. Той призова медиите да намерят клипа и да го покажат, ако такъв съществува.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар