Изненадващо посещение на Корнелия Нинова в „Кинтекс“

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ръководният състав на „Кинтекс“ увери вицепремиера и министър на икономиката Корнелия Нинова, че държавното дружество не работи по договори за Украйна и Русия, съобщи министерството на икономиката. Твърдението на досегашния изпълнителен директор, че има договор за 40 млн. евро и че това е причината да бъде освободен, беше опровергано, се посочва в съобщението.

Това е станало при изненадващо посещение на Корнелия Нинова и изпълнителният директор на ДКК Смиляна Нитова в държавната компания „Кинтекс“ ЕАД. Двете са се срещнали с всички директори на дирекции и отдели в дружеството.Министър Нинова ги е уверила, че единствената цел на ДКК и Министерството на икономиката и индустрията е държавното дружество да се управлява прозрачно, да се прекратят злоупотребите и източването.


„Работете спокойно, винаги може да разчитате на подкрепа“, заяви Нинова, пише още в съобщението.

Преди повече от седмица Нинова нареди смяна на управителния борд на оръжейния завод, тъй като, по думите ѝ, досегашният изпълнителен директор е бил в драстичен конфликт на интереси – управлявал е едновременно държавния „Кинтекс“ и частна оръжейна фирма.

Източник: dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар