Изображения разкриват новия Capture Button на iPhone 16 Pro и минимални промени в дизайна

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

През септември очакваме серията iPhone 16 на Apple, като днес имаме CAD чертежи на модела iPhone 16 Pro, разкриващи минимални промени в дизайна. Голямата промяна тук ще бъде изцяло новият физически бутон отдясно, който вероятно ще се нарича Capture Button и ще служи за правене на снимки или контрол на функции в камерата. 

iPhone 16 Pro ще има размери 149.6 × 71.4 × 8.4 мм, които са малко по-големи от тези на iPhone 15 Pro (146.6 x 70.6 x 8.3 мм), а причината е очакваният по-голям диагонал на дисплея – вече 6.3″ спрямо досегашния 6.1″.

iPhone 16 Pro

Новият Capture Button ще се намира върху дясната страна на апарата, под бутона за включване. Все още не е ясно какво точно ще прави, но логично ще бъде нещо свързано с правенето на снимки или контрол на камерата, а освен това се знае, че ще бъде капацитивен, а не с физическо потъване при натиск. Познатият вече Action Button отляво пък ще бъде с увеличен размер. 

iPhone 16 Pro

iPhone 16 Pro

За смартфона се очаква да предлага перископната камера за 5-кратно оптично приближение, която Apple въведе през 2023 г. само с модела iPhone 15 Pro Max. При камерите се говори за сериозен ъпгрейд и на ултрашироката, която също ще получи 48 МР сензор. Освен това батерията ще бъде малко по-голяма – 3355 mAh спрямо 3274 mAh при предходния модел. 

Очакваме премиерата на четирите модела iPhone 16 през септември. 

източник

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар