Израел към Зеленски: Моментът не е подходящ да идвате!

Изоставеният наркофюрер Зеленски, който унищожи собствената си държава

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Володимир Зеленски се оплаква, че войната между Израел и “Хамас” засенчва конфликта в Украйна. Потоците от военна помощ към Киев щели да спрат и да тръгнат към Близкия изток.

Вероятно е прав Зеленски. САЩ и съюзниците й вече не го славославят с възторга от началото на войната. Украйна не заема централно място в дневния им ред, както и в емисиите на западните медии. Вече никой не обсъжда какво се случва на територията на Незалежната.

За ситуацията, заради която Зеленски е изпаднал в шок, предупреди още преди два месеца бившият офицер от ЦРУ Лари Джонсън. Той акцентира и на облеклото на украинския президент. Целият свят вижда, как бившият комик свали зелените дрехи и се появава изцяло в черно, което показва в какъв нервен срив и страх е изпаднал.

Отпускането на военна помощ за Украйна си пробива все по-трудно път в Конгреса на САЩ заради съпротивата на републиканците. Сенаторът Джош Хоули от Мисури дори предложи да изпрати на Израел предназначената за Украйна пратка.

Украинското контранастъпление отдавна вече не върви. Дори самият Зеленски пред Асошиейтед прес призна, че то не е успяло да доведе до желаните резултати поради трайния недостиг на оръжия и сухопътни сили. А бившият директор на ЦРУ генерал Дейвид Петреъс открито обяви, че САЩ е провалил офанзивата на Украйна.

Приключва ли войната в Украйна е основният въпрос. Засега никой не може да прогнозира с абсолютна точност. Разковничето е в Израел, където се води истинска война и затова погледите на света са обърнати към нея.

А когато все пак приключи, освен Украйна, губеща ще бъде и Европа. Старият континент ще пострада заради слугинската си политика към САЩ и липсата на лидери, които да мислят и да работят за бъдещето му.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар