Изпитите за шофьорски книжки ше се провеждат в нови е-зали (снимки)

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Изпитите за водачи на моторни превозни средства ще се провеждат в нова и самостоятелна сграда към Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” /ИААА/, която позволява да се сепарират потоците и да се произвеждат единствено изпити.

В нея има общо 2 зали с по 13 работни станции, напълно електронизирани, което елиминира субективния фактор напълно. Местата са с четири повече във всяка една от залите. Това стана ясно след инспекцията на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров на новите изпитни зали на ИА “Автомобилна администрация” в София.

Кандидатите ще могат да научават резултатите от изпита непосредствено след неговото приключване. Осигурена е рампа за хора с увреждания и обособени места в залите за тях. Администрацията е отделена, което ще и позволи да върши свободно и спокойно работата си. Ефектът от разделянето на потоците в крайна сметка ще бъде, че ще могат да бъдат изпитвани много повече хора, коментира министър Тодоров.

Снимка: БТА

На въпрос ще има ли разговори с бранша за увеличаване на часовете за кормуване, министър Тодоров каза, че темата е отворена и комуникацията продължава, за да се намери пресечна точка между това, което иска администрацията и това, което търси като ефект браншът.

Снимка: БТА

“На първо място трябва да се водим от идеята за безопасност и сигурност на пътя. Часовете трябва да са толкова, колкото са достатъчни, това да се случи. Лично аз съм за увеличаване на часовете, но то не трябва да бъде самоцел, а синхронизирано с качеството на обучение”, коментира транспортният министър.

Предстои ремонтирането на новата сграда за изпити към ИААА и в Благоевград, информира той.

На въпрос дали има напрежение на пристанище Варна, Тодоров коментира: “Напрежение трябва да има винаги от гледна точка на оперативната дейност до толкова, доколкото трябва да се търсят нови товари, нови пазари, за да могат работещите там да са спокойни, а и финансовите показатели на дружеството да бъдат добри. Категорично заявявам, че от гледна точка на съкращаване на персонала няма да има. Това е заявено и след срещата със синдикатите. Борда на директорите е уведомен за неговото решение”, посочи министър Георги Тодоров.

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар