“Изправи се БГ! Ние идваме!” няма да подкрепи кабинета на Слави Трифонов (видео)

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Парламентарната група на “Изправи се БГ! Ние идваме!” няма да подкрепи кабинета на Слави Трифонов и “Има такъв народ”. Това обяви Мая Манолова след заседание на групата заедно с останалите депутати от коалицията. 

От думите й стана ясно, че и тяхната ПГ е получила документ от ИТН, но това не е споразумение, което да са подписали и двете страни.

“Предложена е едностранна декларация, в която няма ясни ангажименти и срокове, тя е пълна с добри пожелания. Така и споразумение не бе подписано. Заявихме ясно, че няма да подкрепим кабинет, който да бъде сянка на ГЕРБ и ДПС, не можем да правим компромис с очакванията на българските граждани”, категорична беше Манолова.

“Изначално нашето желание беше да има правителство, предложено от ИТН. Предложените кандидати за министри в кабинета не са такива хора, те са семпъл състав в сравнение с големите очаквания на българските граждани, на хората, които бяха десетки, стотици дни по площадите на България. Част от предложените хора са напълно неприемливи. Ние ще положим всички усилия да има почтено, силно, реформаторско правителство, правителство на промяната, но няма да правим компромис с очакванията на хората”, допълни тя.

Снимка: БТА

“Не бива да се смята за акт, който показва неуважение към нашите потенциални партньори, напротив, подхождаме с цялата отговорност и точно затова не можем да си позволим да не можем да гарантираме програмните си споразумения с подпис”, добави и Арман Бабикян.

Снимка: БТА

Към казаното Татяна Дончева уточни, че изискването към едно споразумение е да има подпис на лидера. Тя посочи, че под този документ трябва да стои само подписът на Слави Трифонов и на никой друг.

Отново бе повторено, че не одобряват кандидатурата на Петър Илиев.

Снимка: БТА

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар