„Изправи се! Мутри вън!“ искат комисия да разследва полицейското насилие на протестите

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
„Изправи се! Мутри вън!“ внасят собствено предложение за налагане на мораториум върху сделките и назначенията на кабинета „Борисов 3“ до края на неговия мандат, обяви председателят на групата Мая Манолова, предаде БГНЕС.

Манолова отговори на критиките и обвиненията, отправени от лидера на БСП Корнелия Нинова към новите партии в парламента, че не са подкрепили предложението на левицата за налагането на такъв мораториум.

Така, според Нинова, тези политически сили са помогнали за „бетонирането на Бойко Борисов в сектора на енергетиката“, тъй като отиващият си кабинет е започнал спешна промяна на бордовете в енергийните дружества. 

Според Манолова обаче причината за липсата на подкрепа за предложението на БСП е неговото непрецизно формулиране, което щяло да даде възможност да то бъде атакувано пред Конституционния съд. 

От парламентарната група внасят още и промени в Закона за лечебните заведения и Закона за публичните предприятия, които да дадат възможност на съответните министри да обявяват нови конкурси за ръководители на дружествата с държавно участие, които да се проведат „прозрачно и според правилата“. 

Проекторешението за налагане на мораториум върху сделки и назначения на кабинета ще бъде разгледано още днес на заседанието на Комисията по правни въпроси, а след това и в пленарна зала по време на утрешното заседание.

От групата на „Изправи се! Мутри вън!“ обявиха още, че събират и подписи за създаване на парламентарна комисия, която да проверява сигналите за полицейско насилие по време на летните протести през 2020 г.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар