“Изправи се! Мутри вън!” с жалба до ВАС за гласуването на българите в чужбина

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ публично протестира срещу действията на ЦИК да привнася политически лица в последния момент за членове на СИК, които изместват българите в чужбина в доброволно създадените секции за вота на 4.04.2021 г.

Ето какво казват от коалицията:

Това е опит да се овладее процесът на законно гласуване и преброяване на бюлетините в държави, като Германия, Нидерландия, Кипър и други страни, и хората, които имат дългогодишен опит, които са инициатори и безвъзмездно са събирали заявления, наели са помещения и са създали организация за провеждане на честния вот зад граница, да бъдат отстранени, а на тяхно място да бъдат поставени непознати за общността хора, които представляват партийния интерес на управляващите и техните патерици.

Голяма част от тези лица са с делегирани права в последния момент и дори не са влезли в контакт с консулствата и посолствата на Република България. Приемаме това за опит да бъдат демотивирани българите в чужбина, защото за тях това е начин за непочтено провеждане на вота, кражба на доверие и гласове.

 

 

Страхът на Борисов и неговите представители надхвърли границите на Родината ни и той е готов да накаже и отблъсне дори децата ни, които бяха прогонени да търсят щастието си извън България. „Патриотизмът“ на управляващите стига само до собственото им чекмедже, но не и до правата и сърцата на българите. Инструментите на властта са създадени, за да обслужват нас, българските граждани, а не да налагат едноличната воля на Борисов и да отнемат правата и свободите ни. Ще запознаем с наличните факти, както Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, така и посолствата на страните-членки на ЕС и САЩ.

Отделно от това – подаваме жалба във ВАС срещу решението на ЦИК за формиране на комисиите зад граница в състав само от трима членове. Въпреки желанието на българите зад граница за включване в комисии, това решение ще застраши и забави изборния процес и вместо да гласуват в два паралелни потока, сънародниците ни ще се редят на дълги опашки пред секциите.

За пореден път предупреждаваме ЦИК да не обслужва авторитарната власт и да съхрани, доколкото е възможно, доверието в изборния процес. Ние, от коалиция „Изправи се! Мутри вън!“, наблюдаваме внимателно всяка една стъпка на Централната избирателна комисия, която призоваваме за спешно отстраняване на внедрените партийни функционери. В противен случай последствията за гражданския мир и легитимното представяне на властта, ще останат отговорност, освен на Борисов и на хората от ЦИК.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар