Изпращат малката Криси, погребение и бдение в Сливен

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Днес ще бъде погребена 7-годишната Кристин Георгиева, която беше убита от Мартин Трифонов в сливенското село Сотиря в четвъртък. Вечерта от 17 часа пък ще има бдение пред кметството  в Сливен в нейна памет с искане за най-строга присъда за виновника за смъртта й.

Кметът на Сливен Стефан Радев обяви понеделник за ден на траур в цялата община по повод на трагичната смърт на момичето.

Днес съдът трябва да вземе решение дали да остави за постоянно в ареста 21-годишния Трифонов. Той ще бъде преместен там най-рано след седмица след като напусне болницата в Сливен, където му беше направена операция заради счупената дясна подбедрица и простреляното ляво бедро, резултат от полицейските изстрели, които спряха бягството му.

Направеният ДНК тест потвърди, че върху тялото на малката Криси има следи от Трифонов. Освено това той направи и самопризнания пред назначения му служебен адвокат Димитър Димитров, който призна, че е доста шокиран от разказаните подробности от неговия клиент.

21-годишният мъж си давал ясна сметка за извършеното, разказал е в подробности какво точно се е случило и признал, че никога преди това не бил виждал момиченцето.

„Клиентът ми е в сравнително добро здравословно състояние. Куршумът е счупил дясната му подбедрица, но това не пречи да се придвижва и следващата ни среща ще бъде в съдебната зала в понеделник по делото за постоянната мярка за неотклонение.  Заяви, че е действал под влияние на алкохола, който изпил по обяд: домашна ракия и бира.

За мен Трифонов има достатъчно интелект, напуснал е училище през втория срок на 11-и клас, не е глупак или психопат, макар да не може да обясни мотивите си за подобно жестоко престъпление довело до смъртта на детето“, коментира адвокат Димитър Димитров.

Ако все пак Трифонов днес не може да стане от болничното легло, магистратите са готови да отидат при него заради мярката за неотклонение.

Държавното обвинение смята, че има достатъчно доказателства срещу Трифонов, който е обвинен в умишлено убийство по особено мъчителен начин, изнасилване и блудство.

“Официално има намерен ДНК профил на извършителя вурху жертвата. Това е категорично. Той направи самопризнания. Всичко е доказано”, каза окръжният прокурор на Сливен Пламен Стефанов.

Днес ще бъде извършен следствен експеримент за детайлно уточняване на събитията от четвъртък в центъра на село Сотиря, където Мартин Трифонов е проследил и нападнал жертвата си, уточниха от прокуратурата в Сливен.

Междувременно в социалните мрежи мнозина негодуват, че вероятно Трифонов ще се измъкне от доживотната присъда без право на замяна, каквото наказание предполага извършеното престъпление.

Видният юрист Марин Марковски също предположи, че Трифонов ще признае вината си и ще поиска бързо съдопроизводство, което според Наказателно-процесуалния кодекс ще намали присъдата му до 30 г. зад решетките.

При добро поведение в затвора, както и при труд вътре, той може да излезе на свобода след само 27 години.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар