Изпълнителният директор на „национална лотария“: Никъде по света няма такъв прецедент – национализация на лотариите!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Изпълнителният директор на „Национална лотария“ Димитър Ганев разгроми безумните щения на Валери Симеонов и властова компания за национализация на лотарийните игри.

„Очевадно Валери Симеонов няма никакви познания в материята на хазартния бизнес. Не познава и Конституцията, предлагайки проекто закон за национализация на лотарийните игри, нещо, което даже не можем да обясним на Европейската комисия, защото няма такъв прецедент никъде по света!“, заяви изпълнителният директор на „Национална лотария“ Димитър Ганев.

Димитър Ганев разгроми и примера, който дава Валери Симеонов с Австрийската лотария, като показа, че тя се управлява от частна компания.

Ганев посочи, че частни компании управляват лотариите в Англия, Италия, Гърция, а съвсем наскоро в Турция концесията печели американска частна компания. А „Нациоанална компания“ преди година пък печели с конкурс концесия за лотария в Молдова.

„Един от доводите на Валери Симеонов, че национализирайки лотарията щяло да има пари за спорта. Български Спортен тотализатор имаше монопол 50-60 години. Държавната лотария обаче фалира, защото същия този държавен монопол Български спортен тотализатор нищо не направи и никой не купуваше лотарийните билети. Точно тогава ние решихме да развием този бизнес. Ще ви дам пример: Преди ние да се занимаваме с този бизнес, Тотото прави под 5 млнл.лв. на година, ние правим по 50 млн.лв.“, заяви още Димитър Ганев.

И продължи: „Ние зависим от лицензите също като вас от Нова телевизия и другите частни телевизии. Същото е ако някой реши утре да спре частните телевизии и да им отнеме лицензите, за да се гледа само държавната БНТ. Това е абсолютна национализация и затова така го наричаме!“.

Димитър Ганев разгроми Валери Симеонов и подържащите го управлаващи, като заяви, че данъци в хазарта няма! Има държавва такса, която се плаща по закон и глупостите, изречени, че „Националната лотария“ не е платила данъци в размер на 250 млн. лв. са абсурдни.

По закона за хазарта има надлежно заявени два начина за плащането на държавни такси и пак по закон може да се избере един от двата начина за плащане на държавните такси. Седем пъти е проверяна от Комисията за хазарта „Национална лотария“.

„Национална лотария“ е платила държавна такса 70 млн.лв. само за миналата гозина, за сравнение Българския спортен тотализатор е платил … 40 млн. лв.!

„Защо Валери Симеонов не предложи тези 70 млн.лв., идващи от нас, да влязат вместо в бюджета в Министерството на спорта, като се е загрижил за „парите за спорта“?! „Национална лотария“ е платила общо 100 млн.лв., освен държавната такса. Толкова ли е богата държавата, че да си позволи да изгуби 100 млн.лв?! И да наруши Консттитуцията?!“, коментира още Димитър Ганев.
Ганев заяви и че в Интернет в България има 11 лиценза, и че това е най-конкуретния пазар.

„Национална лотария“ има лиценз за 10 години, досега са изминали четири години, остават още шест години.

Димитър Ганев изрече в прав текст, че става дума за национализация и се надява някой са сезира Конституционния съд.

„Национална лотария“ вече е сезирала Европейската комисия за нарушаване на Конституцията, тъй като такъв прецедент няма никъде по света. Сезирана и Европейска асоциация за хазартни игри, въпреки че ни е много трудно да им обясним какво изобщо се случва и се готви тук, каза още Димитър Ганев.

„Като търсят пари за спорта, ето ги парите за спорта – защо умишлено искат да се лишат от тях?!“, посочи какви милиони влизат от „Национална лотария“ в бюджета Димитър Ганев.

Той не пожела да коментира дали Валери Симеонов и компания обслужват интересите на определени конкуренти, които имат някакви напъни към съдружник в „Национална лотария“.

„Не би трябвало да е така, но…“, заключи Димитър Ганев.

Afera.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар