Израел: Ваксините няма да решат ковид проблема от само себе си

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

На заседание за оценка на ситуацията с пандемията в Израел премиерът на страната Нафтали Бенет каза, че защитата, предоставяна от ваксините, е „по-слаба, отколкото се надявахме“ срещу набиращия скорост щам „Делта“ на коронавируса, съобщава „Times of Israel“.

„Всеки, който се надяваше, че ваксините от само себе си ще разрешат проблема – е няма да го направят“, заяви Бенет на срещата, на която присъстваха министри, здравни служители, членове на Съвета за национална сигурност, представители на полицията и армията.

„Делта“ настъпва“, предупреди Бенет. „От една страна, ваксините са ефективни срещу вируса и затова се уверяваме, че разполагаме с необходимите запаси. Но ваксините сами по себе си не са достатъчни“.

Ваксините срещу COVID-19 не са „експериментални”

„Не знаем точно до каква степен, но ваксините помагат значително по-малко срещу „Делта“, подчерта Бенет. „Всички се надяваме да видим забавяне, но фактите в момента са, че няма забавяне – не само тук, но и по целия свят.“

„Нашата цел е да позволим на рутинния живот да продължи с корекции заради коронавируса.“

Бенет поясни, че правителството се стреми да предостави на обществеността ясни директиви с достатъчно време за подготовка, „без изненади, без паника и главно чрез предварително планиране“.

Истината и големите заблуди за ваксините срещу COVID-19

На срещата беше решено да се одобрят за използване комплекти за домашно тестване, да се разшири прилагането на израелския ковид – сертификат който ще влезе в сила следващата седмица за сватби, партита и други празнични събирания на закрито, и да се направи преглед на политиките за влизане на чужденци през летище „Бен Гурион“.

От петък всички пътници, включително тези, които са ваксинирани или са се възстановили от ковид, трябва да се самоизолират за 24 часа след пристигането си в Израел или за по-кратък период, ако получат отрицателен резултат от тест за коронавируса.

Четири неща, които трябва да знаете за „Делта“ вируса

Междувременно тези, идващи от 15 страни, за които се смята, че имат висок процент на инфекции, ще трябва да бъдат карантинирани в продължение на седем дни, дори с отрицателен тест, според актуализираните насоки.

Държавите, за които се смята, че имат висок процент на инфекции, са Обединените арабски емирства, Сейшелските острови, Еквадор, Етиопия, Боливия, Гватемала, Хондурас, Зимбабве, Замбия, Намибия, Парагвай, Чили, Колумбия, Коста Рика и Тунис.

От следващия петък към списъка ще бъдат добавени следните държави: Обединеното кралство, Кипър, Турция, Грузия, Уганда, Мианмар, Фиджи, Панама, Камбоджа, Кения и Либерия.

Засякоха нови случаи на „Делта” варианта на COVID-19 в България

Министерството на здравеопазването на Израел обяви, че за Испания и Киргизстан ще бъде предложено да се добавят следващия петък към списъка на страните с екстремни нива на инфекция, до които на израелците е забранено да летят.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар