Изтича срокът за регистрация на кладенци (ВИДЕО) – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

До 28 ноември собствениците на кладенци и други източници за черпене на подземни води трябва да ги регистрират. Ако не го направят, съоръженията ще бъдат разрушени за сметка на стопанисващите ги домакинства, напомнят от екоминистерството.

В заявлението трябва да се посочи къде се намира въпросният кладенец, колко е дълбок, за какво го използвате и колко вода черпите от него. От министерството уверяват, че след регистрацията няма да сложат водомери и хората трябва да бъдат спокойни.„Регистрацията е необходима за правилното управление на подземните води при разработването на плановете за управление на речните басейни и за включването в регистъра на тези съоръжения“, обясни заместник-министърът на околната среда и водите Петър Димитров.


Заявленията могат да се подават във всяко кметство или община, във всяка държавна структура, както и онлайн. Други документи не са необходими, подчертават от МОСВ. И допълват, че ползването на вода до 10 кубични метра на денонощие от регистрираните кладенци в населените места е безплатно.

 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар