ИЗУМИТЕЛНО! В ДЪРЖАВАТА НА БОКО И КОКО ИМА И ТАКИВА ХОРА: „ДАРЯВАЙТЕ МИ НЕ ПАРИ, А КНИГИ!“

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Здравейте, г-жо Томова!

Поздравления за всичко което правите, разкривайки неудобните истини.

Бих искал да ви запозная с историята на един мой съгражданин. До преди няколко години работеше в една от градските книжарници.

Много хора се отбиваха за да си купят някоя стара книга (тук се продават предимно такива и дори те не се радват на голям интерес, а нови трудно някой може да си позволи), учебници и тетрадки за ученика, или просто да си поговорят със сладкодумния Николай.

А той, за човек в един такъв малък град, работещ в една малка книжарница с нисък таван и поизлющена дървена врата, често изумяваше с широки познания по всякакви теми. Умееше да говори, но и да изслушва. С чувство за хумор.

От него струеше едно премирение и доброта. Днес го виждаме със зов за помощ. Но не за пари, не.  Човекът иска…книги…

Да, в България на Боко и Коко, още има и такива хора.

НИКОЛАЙ ПЕТРОВ ЗОВ ЗА ПОМОЩ: „ДАРЯВАЙТЕ МИ НЕ ПАРИ, А КНИГИ!“

66-годишен мъж от Тополовград призова хората да му помогнат. Николай Петров е публикувал обява в национален вестник със заглавие „Зов за помощ: „Не искам нищо материално. Изпратете ми само книги!“. Екип на 999 гостува на четящия пенсионер. В библиотеката му има над 1 000 издания. Николай разказа, че е прочел всички, а някои от тях по пет пъти.

Мъжът живее сам, а пенсията му е 207 лева.

Ниските доходи и непосилните за Николай цени на хартиените издания са  принудили пенсионера да се обърне към хората с този зов. И към него потеглят десетки кашони с книги от цялата страна, а снимка на обявата бързо се разпространи в социалните мрежи.

Пред 999 Николай Петров каза, че има много повтарящи се екземпляри и призова читалища и библиотеки, които имат нужда, да се обърнат към него. И постави условие – пощенските разходи да не бъдат за негова сметка, защото ня може да си го позволи.

Днес четящият пенсионер мечтае да бъде здрав и да посети София и Бургас, но да има възможността да купи много книги.

 Адресът на Николай Петров е гр. Тополовград, ул. „Мур“ 10, тел. 0894 89 74 39 (публикуваме телефонния номер с негово съгласие)

Подробности вижте в запис от директното ни включване от Тополовград:Afera.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар